Други

Къде да отидем на палатка през лятото?

Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

С настъпването на лятото всеки мечтае за приключения и иска да бъде някъде сред природата. На море или планина, къмпингуването е сред любимите занимания на доста хора и определено трябва да го направите поне веднъж през летния сезон. Да си сред природата със семейството или приятелите, да си направите лагерен огън и барбекю са само малка част от магичните неща, които може да правите. А в България има толкова много места, подходящи за палатка, че няма как да не бъдат споменати някои от тях. Много важно е да имате добро оборудване, тъй като се предполага, че ще прекарате поне няколко дни. Всеки, избрал палатки от Extreme Sport, със сигурност не би съжалил за избора. Комфорта и удобтвото са важни за всеки.

Топ локации в България

Нашата страна е толкова красива и богата на различни местности, че дори лятото не би стигнало да обиколите всички:

  • Ако сте любители на морето, обичате да дишате морски пари и да лежите по пясъка на плажа, гледайки звездите, се насочетете към морските дестинации, подходящи за палатка;
  • За приключенците, обичащи гората, разходките около язовира или реката, има не по-малко възможности за къмпинг, които планината предлага.

Посещавайте различни места, забавлявайте се с приятели и изживейте едно страхотно лято на палатка сред природата. Всеки, който е бил на къмпинг поне веднъж, със сигурност би се върнал отново и отново.

На къмпинг около язовир Батак

Разположен в Родопите, язовирът предлага страхотно място за палатка, с невероятна гледка към природата. Можете да се възползвате и от различни занимания като каране на каяк, планински преход или разходка с колело под наем. Този еко къмпинг се намира на около 19 километра от Велинград, така че ако имате нужда от нещо лесно, можете да си го снабдите от магазинчетата и местните производители. Насладете се на спиращите дъха панорамни гледки, перфектните условия за спорт, разходки и активен туризъм. 

язовир батак

Язовир Батак, снимка:rodopiinfo.bg

На палатка с приятели на къмпинг Бор

Къмпинг Бор, снимка: camping.bg

Ако нямате време за далечна дестинация и искате да бъдете около София, но далеч от града, то това е перфектното място за Вас. Мястото предлага на своите посетители различни варианти – спане на палатки, нощувка в спални чували и каравани. Къмпингът се намира в близост до Рилски манастир, като около него има и обособени барбекюта, които може да посетите само за ден и да разпуснете далеч от градската среда и жегата. А ромоленето на реката определено ще допринесе за доброто настроение.

Време за море – къмпинг Крапец

крапец

Плаж Крапец, снимка:krapecbeach.bg

Лято без море не бива, но ако и Вие сте от хората, които не обичат претъпканите хотели, то отидете на палатка и се насладете на истинска почивка. Къмпинг Крапец е разположен в най-северната част на нашето черноморие и предлага спираща дъха гледка, безкрайна плажна ивица, в комбинация с дивата природа. Плажът има многобройни девствени дюни, което го прави и защитена територия. Мястото не е особено оживено и е подходящо за релакс и водни спортове. Още идеи за разходки по Северното Черноморие може да намерите тук.

На море и планина едновременно

шкорпиловци

Къмпинг Шкорпиловци, снимка: camping.bg

Да, това е напълно възможно в близост до Шкорпиловци. Къмпингът е разположен на двеста метра от морската вода, а над него се разполагат широколистни и иглолистни гори, част от Стара планина. Ще откриете и плажна ивица с фин пясък, превърнала се в истински рай за всички любители на плажа. Мястото позволява каране на сърф, кайт и уиндсърф, което също привлича много туристи. Плажът е защитена зона, а в близост се намира и резерват Камчийски пясъци.

Струва ли си да посетите подобни места

Да, разбира се. Казват, че всеки, който не е пренощувал под звездното небе и в изключителна близост с природата, може само да съжалява. Отдалечаване от града, дори само за няколко дни, презарежда  положително и спомага за истинска почивка.

Разгледайте различни дестинации и открийте тази, която е най-подходяща за Вас. Взимайте нужното оборудване и прекарайте страхотно време в планината или на морето. Почти сигурно е, че ще се върнете  отново. 

Желая приятно и усмихнато лято и го прекарайте така, както най-много ви допада.

Аз съм Автора

Юлия Вукова

Юлия Вукова

Здравейте, аз съм Юлия и това е моят блог за туризъм и пътешествия. Обичам да пътувам във всяка свободна минутка и да споделям с вас любимите си места.

Остави коментар

В момента потребител разглежда: