Други Ревю

12 причини да отидем на къмпинг

Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Както повечето от вас знаят досега никога не съм почивала на къмпинг или палатка. Винаги съм избирала лукса на хотела или къщата за гости. Но в днешно време все повече хора предпочитат да избягат от удобствата на хотела и да се потопят в спокойствието на природата. Но какво е това да къмпингуваш? Защо става все по-популярно. Реших да се поразровя и да събера най-сериозните причини за това, пък току виж след време ви разкажа за първия си лагерен огън.

Някои от хората предпочитат къмпинга пред традиционната почивка в хотел за да избегнат шума и навалицата в големите курорти, а други просто за да опитат нещо ново и по-различно. За всеки влак си има пътник. И всеки има своите причини за избора си.

Къмпинги има край морето, край езера и язовири, в планината. Както се казва за всички е помислено. От вас остава само да си изберете къде да разположите своята палатка, кемпер, а вече и къмпинг куб.

Ето, че лятото идва и всеки от нас се замисля къде ще отпътува за да си почине истински…

1. Обратно към природата.

Днес курортите стават все по-застроени и все по-шумни. По този начин почивката като такава става почти невъзможна. Хора, глъч, шум, донякъде и мръсотия, и ето първата причина да отидем сред природата и да се докоснем до нея.

2.  Да се събудиш от шума на вълните и песента на птиците.

Представете си какво е да се събудиш и първото нещо, което  чуеш да е шумът на морските вълни или чуруликането на птичетата. Необходимо е само да отвориш палатката и да покажеш глава през нея за да се увериш, че не сънуваш.

3. Домашният любимец е позволен.

Както знаете в голяма част от хотелите не се допускат домашни любимци. Ако къмпингуваме обаче няма никакъв проблем той/те да споделя/споделят приятната почивка сред природата неотлъчно до нас.

4. Дрескод? Какво е това?

Събуждаш се по пижама и излизаш на поляната. Същата ситуация в хотела – няма как да слезеш на закуска по пижама, не е приемливо. Тук думата приемливо отсъства. всичко зависи от нас и нашите предпочитания. Когато си в гората или на плажа на никой не му пука дали си изгладен, колосан и дали имаш петънце на ръкава.

5. Хората тук са различни. 

Забелязали ли сте, че когато един човек е сред природата той е различен. Със сигурност ви се е случвало да се заговорите с някой човек в планината да кажем и разговора с този човек  да е непринуден и изключително приятен. Няма как да не сте забелязали какви са хората сред природата?

6. Сравнително достъпно е.

Ще спестите доста от почивката на хотел. На доста места цените са безумно и неоправдано високи. Но, ако решим да инвестираме в бъдещо къмпингуване, то е необходима една първоначална инвестиция в палатка, шатра, спални чували и друго къмпинг оборудване.

ВАЖНО: Информирайте се предварително за времето.Атмосферните условия за от изключително значение за къмпингуващите.

7. Сами сме и не сме сами. 

Писнало ви е от лудницата в ежедневието и търсите усамотение. Това е напълно възможно. На десетки километри може да няма никой освен вас. Обаче, ако искате да сте сред приятели, да прекарате повече време заедно, да се забавлявате без спир, това е възможно – къмпинга е точно за вас.

8. Колко малко ни е нужно всъщност?

Мислите си, че можете без ток, интернет, сешоар и преса? Или може би без вашата електронна игра? Е, ще разберете, че можете. Стига да поискате 🙂

9. Полезно за децата.

Децата в града нямат свободата да тичат и играят безгрижно по цял ден. Ако ги заведете сред природата на къмпинг, ще им дадете безценно време, в което ще осъзнаят колко щастливи могат да бъдат и без всичките си модерни устройства и забавления.

10. Различната храна.

Не на последно място като цяло е храната, приготвена на огън. Мирисът на въглища. Тук няма електрически котлони, няма модерни готварски пособия. Тук всичко е опростено и истинско. И дааа, всеки чака да опита от вкусната гозба, къкрила над огъня или от барбекюто.

11. Романтиката

Да не забравяме за романтиката, която няма как да намерите между четири стени… Романтиката да си сред природата…

12. Удобства? Това възможно ли е?

И за да не си мислите, че къмпингуването е равно едва ли не на примитивна почивка мога да ви кажа, че вече са измислени какви ли не удобства какъвто е къмпинг-кубът. Място за домашния любимец, power-pocket, с който да захраним някоя и друга батерия… Измислили са го хората.

Но, преценката оставям на вас. Да прецените как искате да почивате. Никога не съм се замисляла колко позитивни страни може да има в това да къмпингуваш. Могат да се посочат поне още 100 причини за да грабнем палатката и да заминем към планината или морето и да се почувстваме живи, свободни и щастливи.

А, вие ходили ли сте на къмпинг?

 

 

Статията е рекламна публикация.

 

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Аз съм Автора

Юлия Вукова

Юлия Вукова

Здравейте, аз съм Юлия и това е моят блог за туризъм и пътешествия. Обичам да пътувам във всяка свободна минутка и да споделям с вас любимите си места.

Остави коментар

В момента потребител разглежда: