Ревю

Green Wood Hotel & SPA – лукс и спокойствие в подножието на Пирин

Green Wood Hotel &Spa
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Едно отдавна заплануване посещение на Югозападна България. Мястото, за което днес ще ви ракажа се намира само на 3 км от Разлог , на 6 км от Банско и на 150 км от София. На вашето внимание Green Wood Hotel & SPA.

Green Wood Hotel &Spa

Green Wood Hotel &Spa

След специална покана от страна на Green Wood Hotel & SPA аз и моите колеги от АСТОМ потеглихме към поредното приключение. В петък вечерта тръгнахме в посока Разлог. Малко преди отбивката за града трябва да се отклоните надясно, после наляво. Ето, че вече сме пред хотела.

Green Wood Hotel &Spa

Време е за плаж

Настаняване в Green Wood Hotel & Spa

Първата среща, знаете е най-важна. В лицето на любезните рецепционисти,  открих големи професионалисти, които веднага побързаха да ни обяснят кое къде се намира- къде е ресторантът, работното му време, къде е СПА центърът, басейнът, всичко. След като получихме ключовете от стаите си и гривните, характерни за всеки All inclusive хотел, се отправихме към ресторанта за вечеря. Накратко ще ви запозная със своите впечатления от мястото, на което прекарахме уикенда.

Green Wood Hotel &Spa

Някъде зад тези върхове е и Вихрен…

Green Wood Hotel & SPA-разполага с 26 двойни стаи, 40 студия, 13 едноспални и 3 двуспални апартаменти един мезонет.

Както вече отбелязах хотелът е All inclusive и през целия ден се сервира храна. Сутрин от 08:00 вечер до 22.00.

Green Wood Hotel &Spa

Време е за закуска

Храната

Хотелът има основен ресторант, зимна градина с изглед към двора и басейна, както и лоби бар. Кухнята на хотела съчетава в себе си ястия от българската традиционна, съвременна европейска кухня, както и някои специалитети, характерни само за този район. Чували ли сте за “шупла”? Е, и аз не бях. Това е нещо като пита със сирене. Бих могла да заключа следното: изобилие от плодове и зеленчуци, страхотен салатен бар, готвени ястия, скара, рибни деликатеси, различни хлебни изделия, както и невероятни сладки изкушения. От сутринта до вечерта в ресторанта на хотела се сервира вкусна храна. Особено впечатление ми направи питата с мед, извадена направо от кошера.

Green Wood Hotel &Spa

Дали е вкусно? …

Любезно бяхме посрещнати от сервитьорите в ресторанта. Специално бих искала да спомена  Мариела. Лъчезарна млада дама, която ни обгрижваше в ресторанта по време на престоя ни в Green Wood Hotel & Spa.

Ако искате да разгледате интересни забележителности около Банско може да разгледате моята статия!

Почивка в СПА центъра или край външния басейн

Самият хотел разполага със страхотен СПА център и вътрешен отопляем басейн, в който човек може да намери уединение и спокойствие. Модерната термо зона включва:финладнска сауна, парна баня и класическа турска баня. Не успях да се възползвам от всичко това, тъй като използвах юлските слънчеви лъчи около басейна, от който се разкрива главозамайваща гледка към Пирин. Добрият безжичен интернет достигаше до всяка една точка на хотела, така че около басейна даже успях да посвърша и малко работа. До басейна има и малка шатра, в която все който иска да хапне на въздух би могъл да го  направи. Да не забравя да спомена и кокетната дървена беседка от другата страна на басейна. Детски кът (вътрешен и външен), пък посреща всички деца-гости на хотела, където намират различни забавления, докато техните родители релаксират.

Green Wood Hotel &Spa

Малко спорт никому не е излишен 🙂

Игрална зала за малчуганите със всевъзможни игри забавляват дечицата по време на престоя им.

Green Wood Hotel &Spa

Цялата група за спомен

Хотелът е идеална отправна точка за различни места като Разлог, Банско, Добринище, както и за любителите на планинските преходи (например към връх Вихрен). Е, не успях да изкача този връх, но пък посетих Парка за танцуващи мечки над Белица. За него ще ви разкажа в следващата статия.

Благодаря за топлото посрещане и отношение от страна на екипа на Green Wood Hotel & Spa.

Green Wood Hotel & Spa
  • Настаняване
  • Храна
  • Spa център
  • Развлечения за децата
  • Достъпност до хотела
  • Обслужане и сервиз
4.8

Резюме

Green Wood Hotel & Spa е чудесно място за семейна почивка, за бизнес пътуване или просто за уикенд в подножието на Пирин. Ако търсите спокойствието и прохладата на планината, съчетани с лукс и добро обслужване, Green Wood Hotel & Spa е мястото, което препоръчвам.

Остави коментар

В момента потребител разглежда: