Травел блогъри

Ели Иванова, drumivdumi.com

Ели, drumivdumi.com
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

 1. Аз съм… 

Ели, eliivanova.com

Ели, drumivdumi.com

Казвам се Елена Иванова, но всички ме наричат Ели. По образование съм математик, по професия – програмист, а в свободното си време съм запален турист.

2. Какво означава за мен да съм травел блогър?

Означава да пътешествам, постоянно да търся информация за нови и непознати места, да планирам и изследвам интересни маршрути, да се връщам отвреме-навреме, където вече съм била. Любимите ми места са автентични природни забележителности и културно-исторически места.

Да съм травел блогър, означава също и да споделям най-интересните си преживявания, като описвам местата, така както съм ги видяла и да давам полезни съвети за тези места.

Чрез блога се опитвам да популяризирам многото красиви кътчета в България и да подтиквам и други хора да ги посещават, а онези, които по някаква причина не могат – поне да ги видят и почувстват чрез снимките и описанията.

3. Как започнах да се занимавам с писане?

Със семейството ми пътуваме често – винаги, когато времето позволява и имаме възможност. При това сме привърженици на активния туризъм – обичаме да ходим, да правим преходи, да обикаляме, да изследваме, да се наслаждаваме на гледки и да снимаме. Напоследък предпочитаме недотам известни места в България – търсим тишина и спокойствие и девствена природа. Колкото и нескромно да звучи, по-известните места вече сме ги посещавали.

Проблемът с по-малко популярните забележителности е, че все още няма достатъчно пълна и точна информация за тях. Затова реших да пиша за местата, по които ходим и да давам пояснения и съвети за посещението до тях.

Един от първите ми постове за туризъм например, е за Доспат – едно прекрасно родопско градче, за което преди време, когато организирахме пътуването си дотам, намерихме само информация за нощувки и заведения, но не намерихме нито една туристическа пътека. Така на място, за да усетим по най-добрия начин магията на мястото, трябваше сами да си открием възможност, която впоследствие реших да опиша.

4. Обичам да…

Обичам да ходя, да разглеждам, да откривам и преоткривам. Обичам водопадите, обичам да съм на върха на планината, особено в добра компания.

5.Любимо място,дестинация?

Имам немалко любими дестинации в България, но тук ще се огранича с три места от най-скорошните ми пътешествия и преживявания, места, които са със сигурност измежду най-прекрасните в България:

– храм-кладенецът край село Гърло, Пернишко – единствено по рода си светилище на повече от 3000 години, свързвано с древна култура, наречена нураги;

– водопад Момин скок и Еменският каньон, Великотърновско – един от най-внушителните каньони в България, заградил един от най-красивите водопади;

– тракийската гробница до село Свещари, близо до Исперих – изцяло запазена уникална гробница на тракийски владетел от племето гети, включена в списъка на Юнеско.

http://drumivdumi.com/

2 коментара

Остави коментар

В момента потребител разглежда: