Археологически

Неапол и Кампания

Помпей
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Неапол и Кампания

Това пътешествие бе дълго очаквано и дойде приятно изненадващо. Може би съм споделяла, че Италия е моята втора родина. Обичам Италия, обичам историята й, обичам храната, хората, футбола. Какъв футболен запалянко бях като по-малка. С гордост заявявам, че съм присъствала на вечното римско дерби между Рома и Лацио при посещението ми на Рим преди няколко години.

Накратко днес ще ви разкажа как започна, как премина и как завърши моето пътешествие из Неапол и областта Кампания в рамките на цели 3 пълни дни. 3 дни, изпълнени с емоция, вълнения, приключения и много спомени, за които винаги ще се сещам с усмивка. И макар, че не успях да посетя Везувий съм щастлива, че имам повод да посетя Неапол отново.

Ден Първи

Неапол

Кастел Нуово, Неапол

Излитане от България в 7,30 сутринта. Обожавам ранното ставане, суетенето около подготовката на багажа, всичко взето ли е… И след като всички отметки в списъка бяха поставени, спокойно се насладихме на полета, който беше около час и малко. Проливен дъжд ни посрещна в Неапол и температури около 20 градуса. Целият ден бе съсредоточен в опознаване на неаполитанската история, археология (разбира се) и култура.

Ден Втори

Амалфи

Амалфи

Ранно ставане. Хващане на влака в посока на юг към Соренто. Оттам започна и приключението по амалфийското крайбрежие. Амалфи, Позитано, Соренто и неуспешен опит за посещение на Херкулан. А защо неуспешен – в следващата статия.

Ден Трети

Бих го определила като изцяло археологически ден и щастие на 100 %. Времето, разбира се не бе достатъчно, но то за нас винаги няма да е достатъчно. Имах чувството, че в Помпей можех да остана и да работя, без да ми плащат. Само да има къде да спя и да ми дават малко храна 🙂 След Помпей посетихме Стабиа Оплонтис (вилата на втората жена на Нерон), както и изключителният Херкулан, залят също от Везувий.

Помпей

Из улиците на Помпей

Ден Четвърти

Опаковане на багажа и обратно към България. Чувство на депресия и тъга. И не толкова, че се прибирам в България, колкото, че напускам Италия.

В няколко поредни статии ще ви разкажа с подробности за цялото приключение “Ti Amo Napoli”.

Надявам се да бъда полезна на всеки, който реши да посети това красиво място-кътче от Рая.

Остави коментар

В момента потребител разглежда: