Други

Пътуването – безценното пътешествие към самите нас

Черветери, Италия, пътуването
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Вярвате ли, че пътуването ви прави щастливи и по-богати душевно?

Вярвате ли, че пътуването е единственият начин да преоткриете  хубавите страни на живота, да натрупате емоционален заряд и желание за живот?

Вярвате ли, че в пътуването е тайната към щастието?

Съвсем наскоро американски учени доказаха, че харченето на пари за опит и изживявания, в това число и пътуване е много по-вероятно да донесе трайно щастие, отколкото харченето на пари за материални неща.

Роженски събор 2015

Винаги съм обичала да пътувам. От малка. Винаги когато е имало възможност заедно със семейството ми сме отскачали до разни прекрасни кътчета из страната. Когато порастнах превърнах страстта ми към пътуването в нещо закономерно. Осъзнах, че време за токчета, лъскави дрешки и скъпи заведения винаги ще има, но времето няма да чака за да трупаме емоции и спомени в пътуване. Важно е човек да осъзнае, че материалното е някак важно единствено на чисто битова ниво, важно е богатството на духа и емоциите.

Екопътека Каньонът на водопадите

Екопътека Каньонът на водопадите

Пътуването е свързано предимно и само с положителна емоция. А тя “храни” душата много. В какво се състои пътуването.. Започваме с подготовка на дестинацията. След като я изберем подхождаме към избор на местата, които ще посетим, на логистиката от място на място.. Плануваме всеки малък детайл. Но много чар има и в моментните изненади, които понякога ни носи пътуването. Тук мога да споделя една доста мъдра мисъл по този повод

Най-щастливите ни мигове като туристи са когато попаднем на нещо, докато се опитваме да направим нещо друго.

Емоция има в стягането на багажа. Емоция има в самото потегляне рано сутрин. Независимо дали пътуваме в страната или в чужбина. Емоцията е хубава и различна всеки път.

Момчилова крепост, България

Момчилова крепост, България

Емоцията съществува в момента, в който стъпим на желаното място. Емоция има в подбирането на картичка и магнитче за спомен, в избора за дребни подаръчета за близките.

20150822_145430

Варненско езеро

Това са моменти, в които трябва да осъзнаваме колко щастливи сме всъщност. Колко богати сме емоционално. Колко голям запас от спомени имаме и продължаваме да трупаме. И да, бих казала, че съм алчна за такъв вид богатсво.

Бих искала един ден да предам тази емоция и тази любов към пътуването и на моите деца. Да ги възпитам в любов към пътешествията.

Пътуването

Аз съм на кон

И за да пътуваш не винаги се изисква много, тъй като доста хора ще ме контрират. Дори разходката до близкия град, планина или музей са пътешествие и нови емоции. Всичко зависи от гледната точка.

Бъдете богати емоционално и търсете щастието именно в нещата, хранещи духа, спомените и емоциите.

Указателна табела Екопътека Каньонът на водопадите

Ако следите указателните табели няма как да сбъркате пътя

Пътувайте, пътувайте, пътувайте… във времето, страната, чужбина. Пътувайте и се променяйте, учете нови неща и вярвайте, че..

Светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една страница от нея.

 

Пътуването е повече от гледане на забележителности. То е промяна – дълбока и постоянна; промяна в идеите за живота.

Остави коментар

В момента потребител разглежда: