Ревю

Ела на борда на Младежки театър!

Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Обичам да ходя на театър. Предполагам много от вас, също. Неотдавна получих специална покана от страна на Младежки театър “Николай Бинев” за постановката “Летище”. Заглавието събуди любопитството ми като човек, който сравнително често пътува със самолет и му се налага да ходи по летища. Бях любопитна да разбера повече за постановката, режисьора, актьорския състав.

Разбира се, че предварително проучих всичко. Накратко ще споделя с вас.

Младежки театър

Стефан Мавродиев в ролята на баща и дядо, тръгнал към семейството си

“Летище” на сцената на Младежки Театър “Николай Бинев”

Пиесата е хърватска и принадлежи на авторката Тена Щивичич. Режисьор е Владимир Люцканов. Бих определила постановката като една свежа комедия, в която бяха втъкани умело нотки на драматизъм от днешната реалност. Много добра игра, за която допринесоха имена като Стефан Мавродиев, Койна Русева, професор Атанас Атанасов, Вежен Велчовски и още много други актьори. Силно впечатление ми направи една млада актриса с невероятна харизма – Гергана Христова.

Младежки театър

В кафенето на летището

Много добро усещане бе създадено на всички посетители още на самия вход на театралната зала. Във фоайето на театъра се носеше познатия шум на летище с обичайните повиквания за полет, шумът от двигатели на излитащи и кацащи самолети…все една си на истинско летище. Стана ми едно такова приятно. Сякаш ми предстои истинско пътуване.

Младежки театър

Любов…

Действието наистина се развива в чакалнята на голямо европейско летище. Всички полети са отменени поради буря, а пътниците, нямащи друг избор трябва да изчакат подновяването на своите полети. Различни сюжетни линии се разиграват в чакалнята и в кафенето на летището. Драма, любов, ревност, тъга на моменти, надежди за едно по-добро бъдеще… В пиесата умело са преплетени различните страни на нашето ежедневие и трудните ситуации, в които животът ни поставя.

Не смятам да ви разкривам повече подробности, защото все пак е хубаво да остане и нотка изненада и любопитство у всеки, който е решил да го посети.

Много, ама много голямо впечатление ми направи Кампанията около пиесата “Летище”, наречена “Ела на борда на Младежки театър”, стартираща на 22 май.

Повече информация за самата постановка, както и програмата на театъра може да разгледате тук.

“Ела на борда!”

Следващото представление е на 22 юни. Идеята на организаторите е всеки желаещ, който притежава какъвто и да е документ – билет, бордна карта (независимо на хартия или цифров носител) от последната година да получи 50 % отстъпка от цената на билета. Билетите, включени в промоцията ще важат за определени сектори от залата.

Е, ако и сега не сте заинтригувани? Всеки, който обича и пътува със самолет със сигурност разполага с някой стар такъв документ.

Изключително интересно хрумване за промотиране на “Летище” сред любителите на театъра, но и сред пътешествениците.

Желая ви приятни мигове на борда на Младеждки театър “Николай Бинев” и “Летище”!

Аз съм Автора

Юлия Вукова

Юлия Вукова

Здравейте, аз съм Юлия и това е моят блог за туризъм и пътешествия. Обичам да пътувам във всяка свободна минутка и да споделям с вас любимите си места.

1 Коментар

Остави коментар

В момента потребител разглежда: