Природни

5 места с невероятни гледки, които посетих през 2016

5 места с невероятни гледки през 2016
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Изминалата 2016 година беше изпълнена с много пътешествия и много посетени нови места. Успях да посетя 5 държави и да измина няколко хиляди километра. Реших да споделя с вас 5-те места, които се запечатаха в съзнанието ми с уникалните гледки, които разкриват.

  1. Езерото Блед в Словения

Езерото Блед

Езерото Блед

В началото на лятото посетих тази малко известна за туристите страна Словения. По покана на моя приятелка и блогърка бяхме поканени в луксозен къмпинг на границата на Словения и Хърватска, като в посещението ни беше включена и една екскурзия до езерото Блед. Приятели, това е едно наистина невероятно място, което така силно се запечата в съзнанието ми, че си обещах да се завърна там и този път не само за ден, а за повече. Езерото се намира високо в планината и  в средата му има малък остров с църква, до която не успяхме да стигнем, но за сметка на това се качихме до замъка на един от високите хълмове над езерото. Просто спираща дъха красота. Една наистина алпийска приказност е обхванала това място, а както всички знаем няма как езеро нависоко в планината да не е уникално красиво.

2. Каньонът Винтгар в Словения

Каньонът Винтгар

Каньонът Винтгар

Посещението на този каньон беше също част от екскурзията ни до Словения, като за него имахме съвсем малко време, но за радост успяхме да го обходим целия, или поне частта, в която се допускат туристи. Мога да кажа, че това е най-величественият и красив каньон, който съм посещавала, като за наша радост го видяхме, тогава, когато водата беше достатъчно много, за да създаде още по-уникална атмосфера. Прекрасните дървени пътечки и мостчета, допълниха изживяването и направиха емоцията от видяното още по-силна.

3. Залезът над Флоренция от площада Микеланджело

Флоренция

Залез над Флоренция

Ето и едно място, за което вече съм писала, но няма как да пропусна, когато става дума за красиви гледки. Всеки път, когато се сетя за онази луда вечер (последната ни във Флоренция) и как тичахме, за да не изпуснем залеза от площада на Микеланджело, като се казва така, защото самият той е казал, че от тук се вижда най-красивият залез на града. Действително няма как да спорим с него (не, че сме видели много други залези там), това беше една от най-красивите гледки към града, която може да се види. Цяла Флоренция е в краката ти, а слънцето прави красиви оранжево-червеникави краски зад куполите на Дуомото и кулите на ренесансовите замъци на града. Съветвам ви това да бъде задължително място за посещение, ако отидете в Тоскана. Имам цяла статия със забележителности във Флоренция, ако ви е интересно да прочетете.

4. Археологическият резерват Яйлата и арката при Тюленово

Яйлата

Излед към Яйлата

Едно от първите ми пътувания за годината беше до Каварна по покана на местните с цел да разпространим красотата на това място и невероятните му възможности за туризъм. Е, повярвайте ми не съм и вярвала, че моят приятел (който не мога да накарам да стъпи на морето) ще каже, че иска да останем там по-дълго и реално след няколко месеца се върнахме отново. Мястото, освен със спокойствието си ще ви грабне с феноменалната природа. Резерватът Яйлата е едно от тези места – такава красота и такива гледки рядко могат да се видят. Успяхме да видим и красивата и доста известна арка при Тюленово, която действително е впечатляваща, запознахме се с няколко корморана, но за съжаление не видяхме делфини и при двете ни посещения 🙂

5. Пеещите фонтани в Барселона

Пеещите фонтани

Пеещите фонтани

За десерт оставих една от последните дестинации, които посетих през 2016 огдина – Барселона. Скоро написах пост с цели 27 места, които да посетим в Барселона, но определено 1 от тях ме грабна най-много и това бяха пеещите фонтани. Всеки петък и събота над площад Испания има шоу със звук и светлина, като честно казано най-впечатлена бях от откриването му. Програмата траеше близо 90 минути, като те минаха сякаш за секунда, а песента с която се откри шоуто беше, разбира се, песента Барселона на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе – УОУ!

Остави коментар

В момента потребител разглежда: