Археологически  Екопътеки  Манастири  Природни Приключения

4 нестандартни идеи за почивка по Великден

великден екскурзии
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Великден е съвсем близо и веднага се започва лутането из хилядите оферти за почивка и екскурзии, като най-често ще срещнем Велинград, Хисаря, Банско, Боровец и подобни места, които могат да поберат по-голяма част от София там. Това, разбира се не ми допада и винаги, когато избирам дестинация за почивка на големи празници, когато всички пътуват избягвам подобни места. Най-малкото, когато излезна да се разходя из градчето, повечето хора, които ще срещна са ми познати и все едно не съм си мърдала от София.

По тази причина реших да сглобя един списък с няколко идейки за Великден, които смятам бягат от традиционните места:

1. Село Косово

Село Косово

Село Косово

Селото е разположено в Родопите. Мислех, да напиша само първото изречение и да приключа, защото повечето от вас, които редовно следят блога ми, знаят, че Родопите са ми слабост, но за тези, които не го посещават толкова често (срамота!) ще напиша няколко думи.

Селото е толкова живописно и красиво, че само снимка може да го обрисува. Намира се близо до Нареченски бани и е малко сгушено в планината и най-вече – спокойно! За активните туристи също има какво да правят и то повече от два дни плътна програма 🙂

Спокойно може да посетите Караджов Камък, Кръстова гора, Белинташ, а около самото село има приятни екопътеки за разходка. Гарантирам ви уникално преживяване с вкусна храна, топли хора и прекрасен въздух.

Искате ли да разгледате цели 30 уникални забележителности в Родопите?

 

2. Град Дупница

Дупница

Дупница-забележителности

Да, не съм луда и да, няма да си купувам кола 🙂 Това са първите асоциации, когато кажа, че Дупница е една прекрасна дестинация за туризъм. Повечето хора не ми вярват и то с право, но за мое голямо щастие миналата година посетих мястото и се запознах с прелестите му и мога смело да кажа, че бях неприлично впечатлена! Паркът в града е страхотен, а самият град ме впечатли с красивата архитектура на старите сгради, както и с няколко симпатични местенца за хапване, а СПА-то, което посетих беше едно от най-добрите, в които съм била!

Идея за Дупница!
Ако нямате идея къде да отседнете в Дупница – Препоръчвам ви Хотел Рила, Дупница!

За активните туристи също има какво да предложа. Дупница, както всички знаем се намира в подножието на Рила планина и доста близо се намират уникалните Рилски езера, Рилският манастир, Стобските пирамиди, Руенският манастир и още много приятни екопътеки в региона!

3. Вършец

Вършец

Вършец

След разходката на юг е време да се отправим малко на север, а Вършец е бижу, което също скоро посетих и останах много впечатлена. Градът е сравнително близо до София, но за съжаление пътят до там хич не е хубав. Градът впечатлява със своята достолепност и със сигурност аристократичност. За съжаление по-голяма част от блясъка на града вече е угаснал и се е превърнал в красиво изглеждащи старини, но все пак побързайте да разгледате местенцето, преди съвсем нищо да не е останало.

За активните туристи, като мен има какво да се види в региона. Може да посетите Клисурския манастир и красивата пещера Леденика.

4. Град Пещера

Крепостта Перистера

Крепостта Перистера

Град Пещера се намира на много удобно място и много лесно се стига до него. Градът не впечатлява с кой знае какво, но за сметка на това около него има определено какво да се види. Това предложение е по-скоро за хора, които предпочитат по-активната почивка и разглеждането на забележителности.

В самият град се намира крепостта Перистера, за която скоро ще напиша по-подробен материал, тъй като успях да я посетя в късна есен миналата година. Също така може да разгледате Пещерата Снежанка, Крепостта Кричим, може да отскочите до Батак и костницата там, както и до Фотинските водопади. Със сигурност там няма да ви стигнат само ден-два, но пък не пречи да се върнете отново 🙂

4 нестандартни идеи за почивка по Великден
  • Инфраструктура
  • Информационни табели
  • Възможност за отдих и туризъм
  • Ценови клас
  • Локация
4.8
Sending
User Review
5 (4 votes)

Аз съм Автора

Юлия Вукова

Юлия Вукова

Здравейте, аз съм Юлия и това е моят блог за туризъм и пътешествия. Обичам да пътувам във всяка свободна минутка и да споделям с вас любимите си места.

1 Коментар

Остави коментар

В момента потребител разглежда: