Здравейте, приятели! Радвам се, че продължавате да посещавате моя сайт и да четете за приключенията ми! Във връзка с усложнената ситуация и с цел да минимизираме щетите за всички засегнати ви съветвам да НЕ ПЪТУВАТЕ! Никога не съм вярвала, че ще посъветвам някой да не пътува, но обстоятелствата го изискват! Скоро всичко ще бъде наред и ще продължаваме да опознаваме красивата ни родина и да обикаляме света!
 Археологически  Екопътеки  Манастири  Природни Приключения

4 нестандартни идеи за почивка по Великден

великден екскурзии
Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Великден е съвсем близо и веднага се започва лутането из хилядите оферти за почивка и екскурзии, като най-често ще срещнем Велинград, Хисаря, Банско, Боровец и подобни места, които могат да поберат по-голяма част от София там. Това, разбира се не ми допада и винаги, когато избирам дестинация за почивка на големи празници, когато всички пътуват избягвам подобни места. Най-малкото, когато излезна да се разходя из градчето, повечето хора, които ще срещна са ми познати и все едно не съм си мърдала от София.

По тази причина реших да сглобя един списък с няколко идейки за Великден, които смятам бягат от традиционните места:

1. Село Косово

Село Косово

Село Косово

Селото е разположено в Родопите. Мислех, да напиша само първото изречение и да приключа, защото повечето от вас, които редовно следят блога ми, знаят, че Родопите са ми слабост, но за тези, които не го посещават толкова често (срамота!) ще напиша няколко думи.

Селото е толкова живописно и красиво, че само снимка може да го обрисува. Намира се близо до Нареченски бани и е малко сгушено в планината и най-вече – спокойно! За активните туристи също има какво да правят и то повече от два дни плътна програма 🙂

Спокойно може да посетите Караджов Камък, Кръстова гора, Белинташ, а около самото село има приятни екопътеки за разходка. Гарантирам ви уникално преживяване с вкусна храна, топли хора и прекрасен въздух.

Искате ли да разгледате цели 30 уникални забележителности в Родопите?

 

2. Град Дупница

Дупница

Дупница-забележителности

Да, не съм луда и да, няма да си купувам кола 🙂 Това са първите асоциации, когато кажа, че Дупница е една прекрасна дестинация за туризъм. Повечето хора не ми вярват и то с право, но за мое голямо щастие миналата година посетих мястото и се запознах с прелестите му и мога смело да кажа, че бях неприлично впечатлена! Паркът в града е страхотен, а самият град ме впечатли с красивата архитектура на старите сгради, както и с няколко симпатични местенца за хапване, а СПА-то, което посетих беше едно от най-добрите, в които съм била!

Идея за Дупница!
Ако нямате идея къде да отседнете в Дупница – Препоръчвам ви Хотел Рила, Дупница!

За активните туристи също има какво да предложа. Дупница, както всички знаем се намира в подножието на Рила планина и доста близо се намират уникалните Рилски езера, Рилският манастир, Стобските пирамиди, Руенският манастир и още много приятни екопътеки в региона!

3. Вършец

Вършец

Вършец

След разходката на юг е време да се отправим малко на север, а Вършец е бижу, което също скоро посетих и останах много впечатлена. Градът е сравнително близо до София, но за съжаление пътят до там хич не е хубав. Градът впечатлява със своята достолепност и със сигурност аристократичност. За съжаление по-голяма част от блясъка на града вече е угаснал и се е превърнал в красиво изглеждащи старини, но все пак побързайте да разгледате местенцето, преди съвсем нищо да не е останало.

За активните туристи, като мен има какво да се види в региона. Може да посетите Клисурския манастир и красивата пещера Леденика.

4. Град Пещера

Крепостта Перистера

Крепостта Перистера

Град Пещера се намира на много удобно място и много лесно се стига до него. Градът не впечатлява с кой знае какво, но за сметка на това около него има определено какво да се види. Това предложение е по-скоро за хора, които предпочитат по-активната почивка и разглеждането на забележителности.

В самият град се намира крепостта Перистера, за която скоро ще напиша по-подробен материал, тъй като успях да я посетя в късна есен миналата година. Също така може да разгледате Пещерата Снежанка, Крепостта Кричим, може да отскочите до Батак и костницата там, както и до Фотинските водопади. Със сигурност там няма да ви стигнат само ден-два, но пък не пречи да се върнете отново 🙂

4 нестандартни идеи за почивка по Великден
  • Инфраструктура
  • Информационни табели
  • Възможност за отдих и туризъм
  • Ценови клас
  • Локация
4.8
Sending
User Review
5 (4 votes)

Аз съм Автора

Юлия Вукова

Юлия Вукова

Здравейте, аз съм Юлия и това е моят блог за туризъм и пътешествия. Обичам да пътувам във всяка свободна минутка и да споделям с вас любимите си места.

1 Коментар

Остави коментар

В момента потребител разглежда: