По света Приключения

Германия – страната на увеселителните паркове

Юлия Вукова
Написано от Юлия Вукова

Винаги, ама винаги ми се е искало да отида в някой голям европейски увеселителен парк. Да, може би е странно за някои, но никога не съм посещавала такъв. И все си мислех, ако не като дете, то задължително след като някой ден аз имам дете ще го заведа на подобно място. Място, което е подходящо за хора от всякаква възраст.

Винаги, когато търся някаква информация за Германия се допитвам до един любим сайт. Сайтът на Немския туристически борд. Така докато си четях за Коледните базари, които се организират всяка година и докато си мечтая да посетя този в Нюрнберг специално, попаднах на темата за увеселителните паркове. Е, повярвайте ми, дори не съм и очаквала, че в Германия има толкова много и различни тематични увеселителни паркове. Всеки може да открие своето място според своите си интереси и да го посети. Зачетох се и смятам, че и за вас би било интересно да ви споделя някои от най-пленителните и вълнуващи места за мен, които открих.

Тук, в Германия определено всеки може да се забавлява, да открие най-чисто удоволствие от изживяването. Каквото и да сте си представяли, тук може да откриете един безкраен екшън в страната на приключенията, невероятни срещи с всякакви животни, реални и измислени светове, водни паркове и какво ли още не.

Увеселителните и тематичните паркове в Германия доставят най-чисто удоволствие. Невероятно изживяване в страната на приключенията, впечатляващи срещи с големи и малки животни, завладяващи светове на невероятни паркове или изпълнено с много фантазия и удоволствие прекарване в аквапарк – тук вие и доброто ви настроение със сигурност няма да останете разочаровани. Каквото и да изберете, бъдете сигурни, че такова нещо не сте виждали през живота си.

Подбрах си няколко парка, които ми направиха силно впечатление и както знаете винаги, когато нещо ме впечатли, бързам да го споделя с вас.

Приказната гора Мерхенвалд (Märchenwald fairytale forest)

Градчето, в което се намира тази вълшебна гора е Щарнберг, провинция Бавария. Вълшебната гора представлява тематичен парк, в който приказките оживяват. И не само. За най-приключенски настроените са подготвени различни атракциони. Влакчето на Червената катеричка, въртележки, пързалки, ретро влакче очакват всички желаещи да изпитат адреналин по детски. Измежду дърветата в приказната гора Мерхенвалд пък оживяват и любимите на всички ни герои – Спящата красавица, Снежанка, Хензел и Гретел, Али Баба и кой ли още не. Паркът е не само за деца. Разказвам ви все едно съм била там, но толкова четох за това място, че си представям всичко сякаш съм го посещавала. Интересно място за цялото семейство.

Разгледай повече за Мерхенвалд тук

Увеселителен парк Европа (Europa-Park in Rust)

Европа парк

Европа парк

В югозападната немска провинция Баден – Вюртемберг, в град Руст се намира най-големият увеселителен парк в Германия- парк Европа. Предприятието „Mack Rides” имало идея да построи увеселителен парк в град Брайзах. Областта обаче не била подходяща поради опасността от наводнения от протичащата наблизо река Рейн. Името на парка идва от намиращото се наблизо езеро Europasee (езеро Европа).

Парк Европа отваря през 1975 година само с една атракция по модела на Дисниленд, като днес има повече от 100 атракции, над 10 различни шоута, дори хотели на територията на парка.

На входа посреща статуята на талисмана на парка „Евромишка“ (Euro mouse). Парк Европа е разделен на различни тематични области, всяка от които представлява отделна европейска страна. Измежду тях Италия, Германия (разбира се), Гърция, Русия, Швейцария, Холандия, Англия и др. Изискването е във всяка от тематичните области да бъдат спазени типичните за всяка страна архитектура, обичаи и особености.

Естествено, много бих искала да се кача на високоскоростните влакчета, и най-много на Silver Star, разработено в сътрудничество с Мерцедес-Бенц.

Тук си трябват определено няколко дни….. и да се превърнеш в едно дете.

Разгледай повече за Европа Парк тук

Скайлайн Парк (Skyline park)

Навлизайки в регион Алгой, намиращ се в Баварска Швабия се отправяме към следващото забележително място. Част от този планински регион е ситуиран в Австрия. Сега ще ви разкажа за място, подходящо за цялото семейство. Ако търсите гарантиран трепет и буквално сърцето да ви отиде в петите, то Скайлайн парк предлага именно това. Трябва да опитате и най-високото влакче на ужасите в света. Забавлението включва още различна спортна дейност, игра за децата в рицарски замък, миниатюрен влак, разнообразни превозни средства, както и зоологическа градина. Истински хит сред децата обаче са водния парк и батутите. За щастие на родителите, повечето атракции са проектирани така, че да могат и те заедно със своите деца да се забавляват.

Знаете ли, че: Германия се нарежда на първо място сред европейските страни по отношение на броя на увеселителните паркове. В Бавария те са над десет, но най-големият парк на тази федерална земя, Skyline Park, се намира в региона Алгой, на 80 км от Мюнхен.

Фантазия ленд (Phantasialand)

Отправяме се на северозапад към градчето Брюл, разположено само на 20 км от Кьолн. Досега свързвах този град само с приказния дворец Аугустинбург. Но разглеждайки из безкрайния списък на germany.travel  попаднах на парка Фантазия ленд. От името става ясно, че в този парк ни очакват фантастични забавления. Най-популярната атракция е криволичещата “Черна Мамба” – скоростно влакче, прочуто със спираловиден завой с най-малкия радиус правен някога от компанията – производител. А, знаете ли, че една от must seen  атракциите е влакчето “Приключение в Колорадо” – открито от самия Майкъл Джексън.

Интересно: Замъкът Аугустинбург заедно с близко разположеният Фалкенлуст (Falkenlust) са класифицирани като шедьоври на рококо стила. И двата замъка са издигнати през 18 век за Клеменс Август (Clemens August), който е архиепископ и светски владетел на Кьолн.

Разгледай повече за Фантазия ленд тук

Ханза парк (Hanza Park)

Ето ни и на Балтийското крайбрежие. Чудите се къде може да прекарате един ден, изпълнен с веселие, заедно с цялото семейство? Заливът е  Любек, а увеселителният парк – Ханза парк. Той е може би паркът с най-много спечелени награди в своята катергория, както и единствения разположен на брега на морето. Паркът предлага нещо много повече от забавление. Миксът от природа, история, примесени с уникални съоръжения ще направи престоя в Ханза парк наистина незабравим. Броят на атракционите е 135, 35 от които са влакчета. Не мисля, че един ден ще е достатъчен. Ще трябват няколко дни.

Байерн парк (Bayern Park)

А ето какво да очакваме и в Байерн Парк, намиращ се в Южната част на Долна Бавария. Байерн Парк е приказен през всеки един сезон. Що се отнася до семейно забавление, паркът е фаворит от много години. Тук, всички посетители могат да се насладят на воден рафтинг, езда, детска жп линия през земята на джуджетата. Любителите на историята ги очаква приказната крепост на крал Лудвиг II, макар и в умалени размери. Паркът разполага със зоопарк, в който децата могат да видят всякакви животни, както и да научат повече за техния хабитат и навици. И ако малчуганите разполагат с още енергия, то за тях е подготвена огромна трамплинна област, където могат да скачат докато им стигнат силите. С няколко думи – Байерн Парк – тръпка, забавление и приключение за всички.

Все още ли смятате, че германците са строги и праволинейни, че не умеят да се забавляват.. Десетките паркове в цялата страна успяват да съберат адреналин, високи скорости, приказни преживявания и много незабравими моменти във всеки един от тях. Пожелавам както на вас, така и на себе си да посетим поне един от тях.

Аз съм Автора

Юлия Вукова

Юлия Вукова

Здравейте, аз съм Юлия и това е моят блог за туризъм и пътешествия. Обичам да пътувам във всяка свободна минутка и да споделям с вас любимите си места.

Остави коментар

В момента потребител разглежда: